Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Våra grupper"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Våra grupper


Vi bedriver verksamhet för alla kategorier och åldrar. På vintern åker vi skidor på Skidstadion och på hösten har vi barmarksträning på olika platser. Vi delar in de aktiva i olika grupper, se nedan. Vårt fokus är lärande och individuell utveckling. Träningen är lekbaserad långt upp i åldrarna, för att vi tror på att barnen lår sig och utvecklas bäst genom lek! Vi tycker också det är viktigt att barnen/ungdomarna hittar kompisar och har roligt med dem på träningarna. Aktuellt träningsdagar och schema se Kalender Barn och ungdom.

 

SKIDSKOLAN 

Under lekfulla former tränar vi grundläggande balans och kontroll på skidor och grunden i klassisk åkning. Ålder 5-13 år, 1 träning/vecka vintertid (ca 10 tillfällen), deltagande i barmarksträning på hösten för den som vill. 

Nybörjarträning, nivågrupperad. Fortsättningsgrupp för barn 9-13 år som endast önskar träna 1 gång/vecka vintertid.

Inbjudan skidskola    FULLT VINTERN 2018 - ANMÄL KÖPLATS HÄR

 

SKIDSTJÄRNORNA

Fortsättningsgrupp. I lekfull träning vidareutvecklar vi teknik och fler åkstilar (klassiskt och skate) och börjar prova barmarksträning. Ålder 9-13 år. För dig som har bra balans på skidorna, fått upp lite fart och i grupp kan åka några kilometer, samt vill träna 2 träningar/vecka på vintern, 1 träning/vecka på hösten.  

 

TRÄNINGSGRUPPERNA

Fortsättningsgrupper (efter Skidstjärnorna), nivågrupperade. För dig som fungerar bra på skidor och kan åka några kilometer självständigt. Ålder 9-16 år. Vi utvecklar och finslipar teknik och fysik och har barmarksträning. Träning med fokus på teknik och lek för de yngre och på teknik och fysik för de äldre, 2-3 träningar/vecka höst och vinter. 

 

BARMARKSTRÄNING

Vi tränar löpning, styrka och rullskidor under lättsamma och roliga former, anpassat för olika åldrar. De olika grupperna ovan tränar delvis gemensamt och delvis var för sig. 1-3 träningar/vecka beroende på grupptillhörigheten. Vi tränar utomhus på olika platser under sept-dec, samt inomhus i Ryahallen under okt-dec. Föräldrar är välkomna att vara med och träna i sitt barns grupp i barmarksträningen, i den mån det fungerar i gruppen.

 

TÄVLINGSVERKSAMHET

Oavsett vilken av våra barn/ungdomsgrupper du deltar i har du som vill möjlighet att vara med i skidtävlingar. De flesta helger under vintern finns det tävlingar i närområdet för alla åldrar. För att se vilka tävlingar som finns och för anmälan klicka här så kommer du till tävlingskalendern. Vårt fokus är lärande och individuell utveckling, inte resultat.

 

BÖRJA ÅKA SKIDOR

Har du frågor om vår verksamhet? Tag kontakt med, Björn Nyman 073-3229905, Patrik Sylvan, 072-2200263 och Daniel Andersson,  070-6202140 för träningsgrupperna och tävlingsverksamheten, samt Jennie Isaksson, 070-6393951 för Skidskolan och Skidstjärnorna.

Inga nyheter är skapade

Information om nyrekrytering och ungdomsträning

 logga nattpatrullen

Borås_ski_med_loggor

logga intersport

Idrefjäll

swix_logo

 

 

Postadress:
Borås SK - Skidor
Per Johansson, Inägovägen 14
50497 Bredared

Kontakt:
Tel: 033-245308
E-post: boras.sk@spray.se

Se all info

Borås_ski_med_loggor

logga intersport

Idrefjäll

swix_logo