Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Våra grupper"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Våra grupper


Vi bedriver verksamhet för alla kategorier och åldrar. På vintern åker vi skidor på Skidstadion och på hösten har vi barmarksträning på olika platser. Vi delar in de aktiva i olika grupper, se nedan. Vårt fokus är lärande och individuell utveckling. Träningen är lekbaserad långt upp i åldrarna, för att vi tror på att barnen lår sig och utvecklas bäst genom lek! Vi tycker också det är viktigt att barnen/ungdomarna hittar kompisar och har roligt med dem på träningarna. Aktuellt träningsdagar och schema se Kalender Barn och ungdom.

 

SKIDSKOLAN 

Under lekfulla former tränar vi grundläggande balans och kontroll på skidor och grunden i klassisk åkning. Ålder 5-13 år, 1 träning/vecka vintertid (ca 10 tillfällen), samt för de som vill deltagande i barmarksträning på hösten. 

Nybörjarträning, nivågrupperad. Fortsättningsgrupp för barn 9-13 år som endast önskar träna 1 gång/vecka vintertid.

Inbjudan skidskola    Anmälan för nya barn öppnar ca i mitten av nov

 

TRÄNINGSGRUPPERNA

Fortsättningsgrupper, åldersgrupperade. 

HD 9-10 år: I lekfull träning vidareutvecklar vi teknik och fler åkstilar (klassiskt och skate) och börjar prova barmarksträning. För dig som har bra balans på skidorna, fått upp lite fart och i grupp kan åka några kilometer, samt vill träna 2 träningar/vecka på vintern och 1 träning/vecka på hösten.  

HD 11-12 år: Vi utvecklar och finslipar teknik (klassiskt och skate) och fysik och har barmarksträning. Träning med fokus på teknik och lek. För dig som fungerar bra på skidor och kan åka några kilometer självständigt, samt vill träna 2 träningar/vecka både vinter och höst.

HD 13-16 år: Vi utvecklar och finslipar teknik (klassiskt och skate) och fysik och har barmarksträning. Träning med fokus på teknik och lek för de yngre och på teknik och fysik för de äldre. För dig som fungerar bra på skidor och kan åka några kilometer självständigt, samt vill träna 2 träningar/vecka på vintern och 3 träningar/vecka på hösten.

HD 9-13 klassiskt: I lekfull träning vidareutvecklar vi den klassiska tekniken och börjar prova barmarksträning. För dig som har bra balans på skidorna, fått upp lite fart och i grupp kan åka några kilometer, samt vill träna 1 träningar/vecka på hösten och vintern.  

 

BARMARKSTRÄNING

Vi tränar löpning, styrka och rullskidor under lättsamma och roliga former, anpassat för olika åldrar. De olika grupperna ovan tränar delvis gemensamt och delvis var för sig. 1-3 träningar/vecka beroende på grupptillhörigheten. Vi tränar utomhus på olika platser under sept-dec, samt inomhus i Ryahallen under okt-dec. Föräldrar är välkomna att vara med och träna i sitt barns grupp i barmarksträningen, i den mån det fungerar i gruppen.

 

TÄVLINGSVERKSAMHET

Oavsett vilken av våra barn/ungdomsgrupper du deltar i har du som vill möjlighet att vara med i skidtävlingar. De flesta helger under vintern finns det tävlingar i närområdet för alla åldrar. För att se vilka tävlingar som finns och för anmälan klicka här så kommer du till tävlingskalendern. Vårt fokus är lärande och individuell utveckling, inte resultat.

 

BÖRJA ÅKA SKIDOR

Har du frågor om vår verksamhet? För träningsgrupperna och tävlingsverksamheten tag kontakt med  Björn Nyman 0733-229905 eller Patrik Sylvan 0722-200263. För skidskolan kontakta Jennie Isaksson 0706-393951.

Inga nyheter är skapade

Information om nyrekrytering och ungdomsträning


 Sparbanken Sjuhärad

Borås_ski_med_loggor

 

logga intersport

Idrefjäll

swix_logo

 

 

 

Postadress:
Borås SK - Skidor
Håkan Axelsson, Götebacka 24
51890 Sandared

Kontakt:
Tel: 033258271
E-post: borasskidloparklubb@gmail.com

Se all info

 

logga intersport

Idrefjäll

 

swix_logo