Hoppa till sidans innehåll

Föreningens historik


Borås SK bildades 2005, med syfte att skapa en renodlad skidklubb med säte på Borås Skidstadion. Grundarna insåg att dagens skidåkning krävde konstsnö och en arena med möjlighet till både klassisk och fri stil. Framtiden gick mot nya tekniker för att göra och bevara konstgjord snö. 

Föreningen fick möjlighet att bygga en klubblokal samt omklädningsrum på Borås Skidstadion. Borås SK är idag hyresgäster i Borås Stads lokal och är ansvarig för driften av Borås Skidstadion genom ett helägt aktiebolag. Driften utförs på uppdrag av Borås Stad. Att utveckla möjligheterna till skidåkning genom konstsnö är en viktig del i klubbens verksamhet. Vi måste skapa förutsättningar för vår idrott för att överleva.

Borås SK är idag en förening som närmar sig 500 medlemmar. De flesta är motionsåkare som helt enkelt tycker om skidåkning. En stor och levande del av vår verksamhet är vår barn och ungdomsträning. Sedan föreningen startade har den haft ambitionen att skapa ett elitlag från södra Sverige, vilket vi idag har med representation även i landslaget. 

 

LOGGA

 

Uppdaterad: 12 JUN 2018 19:52 Skribent: Jennie Isaksson
Epost: Adressen Gömd


 Sparbanken Sjuhärad

Borås_ski_med_loggor

 

logga intersport

Idrefjäll

swix_logo

 

 

 

Postadress:
Borås SK - Skidor
Håkan Axelsson, Götebacka 24
51890 Sandared

Kontakt:
Tel: 033258271
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

logga intersport

Idrefjäll

 

swix_logo